Για δες αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν κι οι ανθρώποι...Διασκορπισμένες σκέψεις κ σχέσεις μεσ'τη διαφορετικότητα επιχειρούν να γαντζωθούν απ' το όμοιο και το σταθερό. Μα η αλλαγή ειναι η μοναδική σταθερότητα που προσφέρει ο χρόνος. Όσοι το αγνοούν απλά επιβιώνουν, όσοι ήδη το γνωρίζουν αλλά....ζουν!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σταθερά Μοιραίοι


Για όσες σχέσεις θα μπορέσεις αύριο μεθαύριο να μιλήσεις με σιγουριά, ή τουλάχιστον χωρίς αμφιβολία, τότε να 'σαι σίγουρος πως γι’ αυτές και μόνο κέρδισες το στοίχημα. Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν, μεταμορφώνονται με τα χρόνια  και απ’ τα βιώματα του καθενός πλάθεται η πορεία του.
    Φοράνε μάσκες όταν  πονέσουν για πρώτη φορά και πίστεψε με, από τότε δεν την αποχωρίζονται ποτέ ξανά. Φυλάγονται, προσέχουν. Και προτιμούν να αφήνουν παρά να αφήνονται, γιατί ο φόβος γίνεται πλέον δεύτερη  φύση τους. Πρώτη φύση παραμένει η μοίρα, αυτό που λένε πεπρωμένο. Και ξέρεις πολλοί το αμφισβητούν, όμως εγώ θα προσδιόριζα τη μοίρα ως τ’ αποτέλεσμα των πράξεων μας, αυτό που ενώ όταν το επιχειρείς είσαι απόλυτα σίγουρος και όταν το αξιολογείς σχεδόν πάντα μετανιώνεις. Ναι, θα μπορούσες να τα ‘χες πάει καλύτερα. Ναι, δεν πέρασες το τεστ. Ναι, απέτυχες. Ε και;
  Τη μοίρα σου βοήθησες να προχωρήσει παρακάτω. Δεν είμαι μοιρολάτρης, αλλά ρεαλίστρια. Οι σχέσεις είναι δύσκολες και ξεκίνησα και εγώ με την αφέλεια του πρωτάρη, όπως όλοι. Σχέσεις δημιουργείς κάθε μέρα, το θέμα είναι πώς και πόσες διατηρείς με τα έτη. Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν και εγώ μαζί. Και πιο πολύ αλλάζουν αυτοί που ‘χουν πονέσει.
  Όταν πέφτεις για ύπνο,λοιπόν, μην σκέφτεσαι στρατηγικές ούτε σενάρια να πλάθεις, ούτε καν κατά λάθος, γιατί θα σε προσπεράσει από δεξιά η πραγματικότητα. Αφέσου στο χρόνο που κυλά, κάνε ότι το ρολόι, προχώρα. Μονάχα να ονειρεύεσαι στέρεα εδάφη με τρεχούμενες στιγμές. Γιατί όταν πατάς σε σταθερά θεμέλια, δε σκέφτεσαι ότι η γη γυρίζει…
                                                                                                     Μοίρα μου έγινες (γίνεσαι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου