Για δες αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν κι οι ανθρώποι...Διασκορπισμένες σκέψεις κ σχέσεις μεσ'τη διαφορετικότητα επιχειρούν να γαντζωθούν απ' το όμοιο και το σταθερό. Μα η αλλαγή ειναι η μοναδική σταθερότητα που προσφέρει ο χρόνος. Όσοι το αγνοούν απλά επιβιώνουν, όσοι ήδη το γνωρίζουν αλλά....ζουν!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ε-ναι-ΑΥΤΟΣ...

Κράτησε την ψυχή σου ζωντανή σε ένα καλό επίπεδο. Ζήσε τη ζωή όπως γουστάρεις και όχι όπως απαιτούν τα "πρέπει" ή τα "θέλω" άλλων. Απόλαυσε όσο μπορείς την κάθε στιγμή, αυτή που σε θλίβει ή σε συνθλίβει και αυτή που σε απογειώνει. Είναι όλες τους μοναδικές. Αγάπησε όποιον θες, όσο θες, όσο αντέχεις και πιο πολύ τον εαυτό σου, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αγάπη απ όλες ή πιο υγιής και η πιο αληθινή. Κι αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα λατρέψεις τους ''δικούς'' σου και θα συγχωρέσεις τους ''ξένους'' σου. Εκεί η ψυχή σου θα βρει ηρεμία. Εκεί θα μπορέσεις επιτέλους να ζήσεις χωρίς να κοιτάς πίσω και χωρίς να πονάς.
Μόνος σου είσαι και μόνος σου θα σαι παντα, κι αυτό δεν ειναι απαραίτητα κακό, γιατί μόνος σου γεννήθηκες και μόνος σου θα πεθάνεις. Από σένα να εξαρτάσαι μόνο. Όλοι οι άλλοι θα λυγίσουν και θα πέσεις. Εσύ είσαι ο μόνος ικανός να κρατήσεις όρθιο τον εαυτό σου, ή να τον ισοπεδώσεις αν το θες. Μόνο εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα και αυτή την υποχρέωση, κανείς άλλος.
Όλοι οι άλλοι είναι οι κομπάρσοι στη ζωή σου, αυτοί που θα σε κάνουν να γελάς, να κλαις, να χαιρεσαι και να λυπάσαι, να ενθουσιαζεσαι και να απογοητεύεσαι, να πέφτεις και να σηκώνεσαι, να αγαπάς και να αδιαφορείς. Θα 'ναι πάντα σημαντικοί και αναντικατάστατοι γιατί ο καθένας απο αυτούς έχει προσθέσει το λιθαράκι του σ' αυτό που είσαι σήμερα ή σ' αυτό που θα γίνεις αύριο. Και να χαίρεσαι γι αυτό, γιατί ο χρόνος σου δε σκορπίστηκε άδικα και για κανέναν ανάξιο. Όλοι άξιοι ήταν, όμως λίγοι επαρκείς. Κι αυτούς κρατάς κοντά σου, αυτούς τους λίγους, τους εκλεκτούς.
Ξέρεις κανείς τελικά δεν είναι εχθρός σου πιο μεγάλος απ' οτι ο ίδιος σου ο εαυτός. Αυτός σου βάζει παγίδες, διλήμματα, δημιουργεί εμπόδια και αμφιβολίες, βλέπει σκιές και άλλοτε φαντάσματα. Ο εχθρός σου ο πιο μεγάλος είσαι εσύ, γιατί δεν αγαπάς τον εαυτό σου όσο πρέπει.
Να θυμάσαι να ζεις με βάση τα ''πιστεύω" σου και τις αξίες που κουβαλάς μαζί σου. Να θυμάσαι να αγαπάς απο επιλογή και δίχως προκαθορισμένα όρια. Να θυμάσαι να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να γελάς όταν πονάς. Να θυμάσαι όλους όσους στάθηκαν πλάι σου στις κακές και κυρίως στις καλές σου στιγμές και να παλεύεις να τους κρατήσεις δίπλα σου μια ζωή. Να θυμάσαι οτι κάποιοι σ'αγαπούν κι ας μην τους βλέπεις πάντα. Να θυμάσαι επίσης οτι υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Και να μη ξεχάσεις να στηρίζεσαι μονάχα στον εαυτό σου, είσαι μόνος σου και δεν είσαι ο μόνος....



2 σχόλια: