Για δες αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν κι οι ανθρώποι...Διασκορπισμένες σκέψεις κ σχέσεις μεσ'τη διαφορετικότητα επιχειρούν να γαντζωθούν απ' το όμοιο και το σταθερό. Μα η αλλαγή ειναι η μοναδική σταθερότητα που προσφέρει ο χρόνος. Όσοι το αγνοούν απλά επιβιώνουν, όσοι ήδη το γνωρίζουν αλλά....ζουν!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

22 φορές γεννημένη...


Κάθε φορά που γεννιέται ένας άνθρωπος, μια μαγική ενέργεια διαχέεται στο σύμπαν. Και κάθε φορά που γιορτάζει αυτή τη γέννηση, ο χρόνος τρέχει με όπισθεν σε εκείνο ακριβώς το σημείο. Αυτή η μέρα που διαρκεί 24 ώρες, ισοδυναμεί με το ανοιγόκλειμα των ματιών. Αέρας περνάει, μπάζει από παντού αυτή η μέρα.
   Δεν μ’ αρέσανε ποτέ οι αναδρομές. Ειδικά σε ημερομηνίες σαν και αυτές, σημαδιακές, με νόημα. Το νόημα της ύπαρξης σου. Δεν τις αντέχω αυτές τις αναδρομές, γιατί πιέζεται το μυαλό να ανατρέξει σε χρόνους μακρινούς, παλιούς και περασμένους-ίσως και μερικώς ξεχασμένους-.
Είναι η μοναδική ημερομηνία στο ημερολόγιο που πάντα θα νιώθεις απειλητικό το πέρασμα του χρόνου. Πιο επικίνδυνα απειλητικό από κάθε άλλη μέρα. Είτε είσαι μια σταλιά, είτε είσαι μια σταλιά και δυο τρομάρες, σε αυτήν ακριβώς την ημερομηνία της γέννησης σου συνειδητοποιείς πως δεν είσαι, ούτε θα γίνεις ικανός να εμποδίσεις το μεγάλωμα σου.
   Ξέρεις, μπορεί να σου εύχονται «να γίνεις μεγάλος με άσπρα μαλλιά» αλλά ας είμαστε ειλικρινείς…Ποιος ακριβώς από μας επιθυμεί ένα τέτοιο μεγάλωμα, πόσο μάλλον το μεγάλωμα το ίδιο. Και ας πούμε,υποθετικά, πως εννοούν την Εμπειρία, πάλι ανεπιθύμητη ευχή αποτελεί, γιατί καλώς ή κακώς το μεγάλωμα μονάχα την συνοδεύει την Κυρία.
   Λίγες φορές θυμάμαι να χω περάσει καλά στα γενέθλια μου. Και δεν εννοώ ότι δεν έχω διασκεδάσει ή δεν έχω γελάσει αρκετά μόνη ή με φίλους και γονείς. Εννοώ ότι λίγες φορές έχω περάσει τόσο καλά ώστε να μην θυμάμαι το συμβολισμό αυτής της μέρας, ούτε καν το νόημα που αποκτά αυτή η μέρα για μένα. Να ξεχνάω δηλαδή ακόμα και το όνομα της. Αυτό είναι καλοπέραση, να ναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, ενώ εσύ θα βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής και στο κέντρο του σύμπαντος, χωρίς να θυμάσαι το γιατί. Μονάχα να πίνεις, μονάχα να γελάς, μονάχα να πέφτεις σε αγκαλιές.
   "Τώρα απλά ευχαρίστησε τον κόσμο που σου εύχεται και να μην σκέφτεσαι αυτές τις ευχές που διέφυγαν απ το να γίνουν πραγματικότητα. Θα γίνουν σώματα και αυτές εφόσον επιπλέουν στο σύμπαν. Κλείσε τα μάτια και μη μελαγχολείς. Κάθε χρόνο  θα γεννιέσαι απ την αρχή,  και μόνο στο τέλος θα καταλάβεις τι σήμαινε του καθενός η ευχή…"
                                                                                                              ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ (ΚΑΙ ΚΑΛA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου